Lahden kadunvarsipysäköinnin käteismaksusta luovutaan ja maksuvyöhykkeitä laajennetaan


Kaupunkiympäristölautakunta teki merkittäviä päätöksiä kokouksessaan 13. kesäkuuta, kun se hyväksyi kadunvarsipysäköinnin käteismaksusta luopumisen ja maksuvyöhykkeiden laajentamisen. Käteisautomaateista luovutaan vuoden 2025 alussa, ja maksullisten pysäköintialueiden laajennukset toteutetaan vaiheittain syksyn aikana.

Käteismaksu Historiaan

Lautakunta päätti äänestyksen jälkeen, että käteismaksu poistetaan keskustan kadunvarsipysäköinnistä. Jatkossa pääsääntöisenä maksutapana toimii mobiilimaksu, ja muutos astuu voimaan 1. tammikuuta 2025.

Keskustaan jää kuitenkin noin 20 automaattia, joissa maksaminen onnistuu maksukortilla. Nämä automaatit pyritään sijoittamaan alueille, joissa käy paljon satunnaisia käyttäjiä, kuten satamaan ja kaupunginsairaalan läheisyyteen. Käteismaksu säilyy edelleen mahdollisena Toriparkissa.

Maksuvyöhykkeitä Laajennetaan

Maksullisten pysäköintialueiden laajentaminen hyväksyttiin tietyin muutoksin. Uudet maksulliset alueet kattavat alueita, joissa on monipuolista pysäköintitarvetta ja ruuhka-aikoina vaikeuksia löytää vapaata paikkaa. Kakkosvyöhyke laajenee Paavolassa ja keskustan länsiosassa. Kolmosvyöhyke puolestaan laajenee satamasta Kariniemeen, Fellmanninpuiston ja Ranta-Kartanon ympäristöön sekä keskustan kaakkoisosaan. Pikku-Vesijärven pysäköintialueet säilyvät maksuttomina, mutta niihin tulee aikarajoitus.

Alla nykyiset pysäköintivyöhykkeet, voit ladata tai tulostaa tiedoston.

Aleksanterinkadun uuden korkeamman taksan pysäköintialuetta laajennetaan Kauppakadun risteyksestä Torikadun risteykseen. Pysäköintipaikkojen sijainti Aleksanterinkadulla tutkitaan erikseen. Uuden maksuvyöhykkeen A tuntitaksa on 5 euroa.

Lautakunta päätti äänestyksen jälkeen, että pysäköintitaksoja ei koroteta. Esittelijä jätti kuitenkin eriävän mielipiteen maksujen korotusta koskien, ja se merkittiin pöytäkirjaan.

Uudet Maksulliset Alueet Käyttöön 2025

Tavoitteena on ottaa uudet maksulliset pysäköintialueet käyttöön viimeistään vuoden 2025 alussa, kun suunnitelmat ovat valmiit ja uudet liikennemerkit on asennettu. Samalla tutkitaan, tarvitaanko muutoksen myötä laajennuksia asukaspysäköintilupiin.

Näillä muutoksilla pyritään sujuvoittamaan pysäköintiä ja vastaamaan paremmin kaupungin asukkaiden ja vierailijoiden tarpeisiin.

Kaupunkiympäristölautakunnan kokous 13.6.2024 LINKKI!

Lahden uutiset – Karri Sakara

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
URL has been copied successfully!