{

Suomalainen Woodio panostaa uuteen tehtaaseen Lahdessa

Woodio. Kuvakollaasi.

Suomalainen kylpyhuonekalusteiden valmistaja Woodio laajentaa toimintaansa uuden tehtaan myötä, jonka sijoituspaikaksi on valikoitunut Lahti. Tehdas aloittaa toimintansa keväällä 2025, ja sen arvioidaan tarjoavan merkittävää lisäarvoa alueen työllisyydelle sekä vahvistavan Lahden asemaa ympäristöystävällisenä kaupunkina.

Ekologinen Innovaatio

Woodion erityispiirteenä on sen kehittämä 100 prosenttisesti vedenpitävä puukomposiitti, joka on suunniteltu ekologiseksi vaihtoehdoksi kylpyhuonekalusteisiin ja muihin sisustusratkaisuihin. Viime kesänä yhtiö keräsi yli 16 miljoonan euron pääomasijoituksen toimintansa laajentamiseksi ja kansainvälistymiseksi. Uuden tehtaan myötä Woodio pystyy entisestään tehostamaan tuotantoaan vastatakseen kasvaneeseen kysyntään.

Lahteen Siirtyminen

Woodio, vuonna 2015 Helsingissä perustettu yritys, siirtyy pilottitehtaan ympäristöstä uuteen, suurempaan tehtaaseen Lahteen. Tämä siirto mahdollistaa merkittävän tuotantokapasiteetin kasvun ja tarjoaa yritykselle paremmat resurssit kasvaa ja kehittyä markkinoilla.

Alueen Tuki ja Yhteistyö

Woodion valinta Lahteen saa positiivisen vastaanoton kaupunginjohtaja Niko Kyynäräiseltä, joka korostaa Woodion vastuullisuutta kilpailukyvyn ytimessä. Yhteistyö paikallisten oppilaitosten ja korkeakoulujen kanssa antaa lisäpotkua yrityksen kasvulle. Lahden Seudun Kehitys LADEC on ollut tärkeä kumppani Woodion laajentumisessa, ja yhteistyön ansiosta yritys saa parhaat mahdolliset palvelut ja toimintaympäristön.

Ympäristöystävällinen Rakentaminen

Woodio panostaa ympäristöystävällisyyteen myös tehtaan rakentamisessa. Tehdashankkeen yhteydessä tavoitellaan BREEAM-ympäristösertifikaattia “Very Good” -tason saavuttamiseksi. Tällä pyritään osoittamaan Woodion sitoutuminen kestävään kehitykseen ja ympäristövastuuseen.

Yhteenveto

Woodion panostus uuteen tehtaaseen Lahdessa ei ainoastaan vahvista yhtiön asemaa markkinoilla vaan myös tukee Lahden alueen taloutta ja työllisyyttä. Yrityksen ekologiset arvot ja vastuullinen toiminta sopivat hyvin yhteen Lahden ympäristötavoitteiden kanssa, ja yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa antaa lisäpotkua kestävälle kasvulle ja kehitykselle.

Lahden uutiset – Karri Sakara

Tilaa ja ota seurantaan Lahden uutisten Whatsapp kanava. Alueelliset uutisjutut suoraan puhelimeesi.

Tilaa kanava klikkaamalla puhelimellasi TÄSTÄ!

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram