{

Lahden ja Hollolan koirahiihtoladut kutsuvat kutsuvat hiihtäjät ja haukkujat sivakoimaan

Lahden Hennalan koirahiihtolatu

Hennalan koirahiihtolatu on nyt avattu kaikkien koirahiihtoa rakastavien iloksi. Tämä noin 2,3 kilometrin mittainen reitti on omistettu erityisesti koirien kanssa hiihtäville. Latua voi käyttää keskiviikkoisin kello 19 – 22 ja sunnuntaisin klo 16 – 22. Koiran kanssa hiihtäminen on ollut pitkään toivottu mahdollisuus Lahteen, ja nyt se vihdoin toteutuu.

Liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas korostaa, että erillinen koirahiihtolatu palvelee harrastajia parhaiten. Tällä järjestelyllä minimoidaan turvallisuusriskiä ja varmistetaan, että kuntoilijat voivat nauttia latukokemuksesta ilman konflikteja.

Koiran on oltava aina kytkettynä, ja latua saavat käyttää ainoastaan koirahiihtäjät. Latua ei saa kävellä, jotta se säilyy parhaassa kunnossa hiihtäjille.

LahtiSki-palvelu tarjoaa jatkossa tietoa Hennalan koirahiihtoladusta ja sen kunnosta, jotta kaikki kiinnostuneet voivat seurata latujen tilannetta helposti.

Sammalsuonkadun lähellä on myös lyhyempi koiralatureitti, joka on avoinna. Tämä reitti ei vielä näy LahtiSki-palvelussa, mutta sitä kunnostetaan aika ajoin.

Hollolassa koirahiihtoladut ovat myös totta. Koiraharrastajat voivat nyt nauttia hiihtämisestä lemmikkiensä kanssa. Hollolan kunta, Tiirismaan Latu ry ja Niipalan tila ovat yhteistyössä mahdollistaneet noin kahden kilometrin mittaisen koirahiihtoladun, joka avattiin lauantaina 10. helmikuuta.

Hiihtoreitti on helppokulkuinen ja soveltuu kaikille hiihtäjille, myös niille, joilla ei ole koiraa mukanaan. Turvallisuussyistä hiihtäminen on sallittua vain myötäpäivään, ja koirat on pidettävä kytkettyinä.

Latu ja parkkipaikka ovat avoinna päivittäin kello 8-20.

Koirahiihtoladun kokeilukausi tarjoaa mahdollisuuden kerätä kokemuksia ja arvioida sen toimivuutta tulevaisuutta ajatellen. Tiirismaan Latu ry kerää vapaaehtoisia kannatusmaksuja koirahiihtoladun kehittämiseen, ja summa voi olla esimerkiksi 5 euroa kerralta tai 30 euroa kaudelta. Maksut voi suorittaa MobilePayllä numeroon 565.

Lahden uutiset – Karri Sakara

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram