Lahdessa paikallinen mies tuomittiin lapsenraiskauksesta, kun hän houkutteli koululaisia metsään tekaistulla tarinalla kissan etsimisestä


Tapauksessa uhreiksi joutui kuusi lasta, joiden ikä oli 6–8 vuotta. Rikokset tapahtuivat pääosin tämän vuoden syyskuussa Lahdessa.

Mies pysäytti lapset koulumatkalla ja pyysi heitä liittymään kissan etsintäretkeen metsikössä. Oikeus katsoi, että miehen tarkoituksena oli saada lapset riisumaan vaatteitaan ja sitten koskettelemaan heidän sukuelimiään tai pakaroitaan. Yhdessä tapauksessa mies käytti kieltään lapsen sukuelimen koskettelussa. Rikokset päättyivät vasta, kun lapset pyysivät lopettamaan tai alkoivat itkeä. Kolme lasta kieltäytyi lähtemästä metsään ja poistui paikalta.

Kaikki rikokset tehtiin Lahdessa yhden koulun läheisyydessä, ja koulun rehtori oli varoittanut vanhempia miehestä, joka houkutteli lapsia metsään etsimään kissaa. Viranomaiset olivat kehottaneet välttämään metsään menemistä miehen kanssa, mutta kaikki vanhemmat eivät olleet vielä ehtineet keskustella asiasta lastensa kanssa.

Oikeus langetti tuomion 31-vuotiaalle lahtelaiselle Mikko Matias Virtaselle lapsenraiskauksesta, kahdesta seksuaalisesta kajoamisesta lapseen ja kolmesta yrityksestä kajota lapseen seksuaalisesti. Hänelle määrättiin 3 vuoden vankeusrangaistus. Virtanen velvoitettiin maksamaan neljälle uhriksi joutuneelle yhteensä yli 16 000 euroa vahingonkorvauksia rikoksen aiheuttamasta kärsimyksestä ja psyykkisestä tilapäisestä haitasta.

Suurin yksittäinen korvaus määrättiin lapsenraiskauksen uhriksi joutuneelle, jolle Virtasen on korvattava 8 000 euroa rikoksen aiheuttamasta kärsimyksestä. Lisäksi Virtasen on maksettava valtiolle uhrien oikeudenkäyntikuluja yhteensä noin 9 400 euroa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
URL has been copied successfully!