HevosFestarit 2024: Hyvinvoinnin ja saavutettavuuden juhlaa Okeroisten tallilla

Kuvakollaasi HevosFestareista Okeroisten tallilta 2024. Tapahtuma oli ensimmäinen laatuaan.

Lauantaina 17. elokuuta 2024 klo 12-16.15 järjestettiin HevosFestarit 2024, ainutlaatuinen tapahtuma, jossa yleisöllä oli mahdollisuus tutustua hevosten hyvinvointiin sekä niiden monipuoliseen rooliin ihmisten elämässä. Tämä tapahtuma tarjosi kattavan katsauksen siitä, miten ratsastuskouluhevoset voivat elää hyvinvoivaa ja tasapainoista elämää. Vaikka tapahtumaan ei ollut sisäänpääsymaksua, osa ohjelmasta oli maksullista, ja se tarjosi elämyksiä kaikenikäisille hevosista kiinnostuneille.

Okeroisten talli: Hevosten hyvinvointi etusijalla

HevosFestarit 2024 järjestettiin Okeroisten tallilla, joka on tunnettu hevosten hyvinvoinnin edelläkävijänä. Vuonna 2007 perustettu talli on Suzanni Bebekin ja Jyrki Helmisen omistuksessa. Tallin toiminta on rakennettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, ja se tarjoaa hevosille luonnonmukaisen elinympäristön aktiivipihatossa. Hevoset saavat ravintoa lajityypillisesti pieninä annoksina ympäri vuorokauden, ja niillä on tilaa liikkua laumassa.

Okeroisten tallin hevoset työskentelevät päivittäin vain 1-2 tuntia, ja ne saavat vähintään 1-2 lepopäivää viikossa. Talli on myös huomioinut ympäristövaikutukset, sillä siellä hyödynnetään aurinkovoimaa ja käytetään omaa kaivoa ja puroa veden lähteinä. Tällä hetkellä tallissa asuu 15 omaa hevosta, ja lisäksi viisi hevosta on täysihoidossa.

Tallilla keskitytään pienryhmäopetukseen, ja tunnit on suunnattu niin aloittelijoille kuin edistyneille ratsastajille. Erityisryhmät, kuten näkövammaiset, ovat myös huomioitu. Okeroisten talli on saanut Suomen Ratsastajainliiton korkeimman laatuluokituksen, ja se on yksi 36 laatutallista Suomessa.

Lisätietoa Okeroisten tallin historiasta ja toiminnasta löytyy heidän verkkosivuiltaan: Okeroisten Talli

HevosFestarit 2024: Yhteistyön ja saavutettavuuden pilotointia

HevosFestarit 2024 -tapahtuman suunnittelu alkoi jo toukokuussa, kun Tanja ja Suzanni ryhtyivät työstämään tapahtuman ohjelmaa. Tapahtuman saavutettavuus nousi esiin Katja Heikkisen ehdotuksesta. Katja, joka toimii myös SRL Hämeen pararatsastusvastaavana, toi esille, kuinka harvinaisia saavutettavat yleisötapahtumat ovat. Hänen mukaansa tällaiselle tapahtumalle olisi paljon kysyntää.

Vuoden 2024 tapahtuma päätettiin toteuttaa pienimuotoisena pilottina, jossa kerättiin kokemuksia ja palautetta tulevia vuosia varten. Tämän vuoden erityisryhmänä huomioitiin näkövammaiset, ja heille tarjottiin kuvailutulkkausta, joka avasi hevosharrastuksen eri lajeja myös muille, joille hevoset eivät ole entuudestaan tuttuja.

Järjestäjät suunnittelevat, että seuraavan vuoden tapahtuma voisi laajentua kaksipäiväiseksi, jolloin mukana olisi enemmän yhteistyökumppaneita, paikallisia ratsastusseuroja ja muita erityisryhmiä.

Yhteistyökumppanit ja ohjelma

Tapahtuman onnistumisessa olivat mukana Lahden kaupunki, Lahden ympäristöinfo, Masto kaupunkifestivaali ja Mankeli kaupunkipyörät. Myös kaupallisia toimijoita oli mukana, ja he lahjoittivat tavarapalkintoja, joita arvottiin tapahtumaan osallistuneiden kesken. Tapahtuma toteutettiin vapaaehtoisvoimin, ja mukana oli noin 30 vapaaehtoista, jotka mahdollistivat tapahtuman sujuvuuden.

HevosFestarit 2024 tarjosi monipuolisen ohjelman, jonka tarkempi sisältö on luettavissa Okeroisten tallin verkkosivuilla: HevosFestarit 2024 ohjelma

Hevosten hyvinvointi sydämessä

HevosFestarit 2024 oli enemmän kuin pelkkä tapahtuma; se oli juhla hevosten fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin puolesta. Järjestäjät halusivat tapahtuman kautta välittää viestin hevosten arvosta ja siitä, kuinka tärkeää on huolehtia näiden upeiden eläinten hyvinvoinnista.

Lauantain tapahtuma jätti varmasti jälkensä niin osallistujien kuin järjestäjienkin sydämiin, ja se loi pohjan tuleville vuosille. Toivottavasti näemme ensi vuonna vielä suuremman ja monipuolisemman HevosFestarit-tapahtuman! Väkeä tapahtuma keräsi paikalle noin 500.

Lahden uutiset – Karri Sakara

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
URL has been copied successfully!