Elämyksellinen viikonloppu Päijät-Hämeessä


Tulevana viikonloppuna Päijät-Hämeessä riittää tekemistä ja näkemistä! Lahden ja lähialueiden tapahtumatarjonta on monipuolinen ja jokaiselle löytyy varmasti mieluisaa ohjelmaa. Seuraavassa on katsaus viikonlopun kiinnostavimpiin tapahtumiin.

Mastofestarit 2024

Lahden kaupunkikulttuurifestivaali Mastofestarit palaa jälleen kaupunkilaisten iloksi 16.–17.8.2024. Tänä vuonna Mastofestareilla on tarjolla kattava valikoima lahtelaista kulttuuriosaamista. Festivaalin ohjelma keskittyy Lahden kauppatorille, mutta tapahtumia voi bongata myös eri puolilta keskustaa. Mastofestarit on osa Lahden kaupungin järjestämää kulttuuritapahtumien sarjaa, jonka tavoitteena on tuoda asukkaille hyvää mieltä ja uusia elämyksiä. Lisätietoja ja ohjelma: lahti.fi/mastofestarit

Mastofestarit 2024 Lahti
Mastofestarit 2024 Lahti

Unelmien Heinola 2024 -kaupunkifestivaali

Heinolassa vietetään perinteistä Unelmien Heinola -kaupunkifestivaalia 16.–18.8.2024. Tapahtuma levittäytyy ympäri kaupunkia, ja tarjolla on monipuolista ohjelmaa aina Heinola Street Food -tapahtumasta musiikkiesityksiin. Sunnuntaina 18.8. lavalle nousevat Maaherranpuistossa Yona ja Jonna Tervomaa, joiden lisäksi myös lapsille on tarjolla omaa ohjelmaa Naattiorkesterin muodossa. Festivaalin avaa perjantaina 16.8. metalliyhtye Stratovarius Heinolan kesäteatterin lavalla.

Lisätietoja: heinola.fi/tapahtumat/unelmien-heinola-kaupunkifestivaali

Unelmien Heinola tapahtuma 2024
Unelmien Heinola tapahtuma 2024

FHRA Kiihdytyspäivä Lahti-Vesivehmaan lentokentällä

Moottoriurheilun ystäville on tarjolla jännitystä ja vauhtia FHRA kiihdytyspäivässä 17.8.2024 Lahti-Vesivehmaan lentokentällä. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden kokeilla omia ja ajoneuvon rajoja turvallisessa ympäristössä. Suomen nopeimpien katuautojen kausi huipentuu Vesivehmaalla, jossa autot kilpailevat 1/8 mailin matkalla. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: kiihdytysurheilu.fi/kokeilemaan

Vääksyn vintage-markkinat

Vääksyssä järjestetään suositut vintage-markkinat lauantaina 17.8.2024 klo 11–16. Tapahtumapaikkana toimii historiallinen vanha puukoulu, jossa on tarjolla vanhoja tavaroita, astioita, huonekaluja ja taidetta. Markkinoille saapuu yli 30 myyjää, ja myyntipaikat sijaitsevat sekä sisällä että ulkona. Sisäänpääsymaksu on 5 €. Lisätietoja: vääksy.fi

Vääksyn Vintage markkinat 2024
Vääksyn Vintage markkinat 2024

Perheravit Jokimaan ravikeskuksessa

Lahden Jokimaan ravikeskuksessa järjestetään perheravit lauantaina 17.8.2024 klo 10.30 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se tarjoaa ohjelmaa koko perheelle.

Lisätietoja: Perheravit

Perheravit Jokimaan ravikeskuksessa 2024
Perheravit Jokimaan ravikeskuksessa 2024

HevosFestarit 2024 Lahdessa Okeroisten tallilla

Lauantaina 17.8.2024 klo 12-16 järjestetään Lahdessa Okeroisten tallilla HevosFestarit 2024. Tapahtumassa pääsee tutustumaan hyvinvoivan ratsastuskouluhevosen elämään ja hevosen monipuolisiin hyvinvointia edistäviin ominaisuuksiin. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta osa ohjelmasta on maksullista.

Lisätietoja: HevosFestarit 2024

Hevosfestarit 2024 Okeroisten tallilla Lahdessa.
Hevosfestarit 2024 Okeroisten tallilla Lahdessa.

Kesäkatukokeilun päättäjäiset

Lahdessa Rautatienkadun ja Mariankadun välinen alue herää eloon, kun kesäkatukokeilun päättäjäiset järjestetään lauantaina 17.8.2024. Ohjelmassa on katutansseja ja muuta tanssillista ohjelmaa, jossa esiintyvät mm. Leena Keizer, Viljami Viippola, Samba Maracana ja Skarabé ry. Lisäksi kesäkadulla nähdään klo 12-14 tanssiympyrä, jossa voi esittää omia tanssiliikkeitään.

Lisätietoja: Kesäkatukokeilun päättäjäiset

Taiteiden yö Hartolassa

Hartolan keskustassa vietetään Taiteiden yötä lauantaina 17.8.2024. Illan aikana on tarjolla erilaista taidetta, musiikkia ja ruokaa. Tapahtuman järjestävät eri yhdistykset, yritykset, yksityishenkilöt ja seurakunta.

Lisätietoja: Taiteiden yö Hartola

Hartolan taiteiden yö 2024
Hartolan taiteiden yö 2024

Lasten karnevaalit Lahdessa

Lasten karnevaalit tarjoavat perheen pienimmille hauskaa ohjelmaa ja tekemistä. Tapahtuman tarkempi ohjelma löytyy täältä

Perinnepäivä Hollolan kotiseutumuseolla

Hollolan kotiseutumuseolla järjestetään koko perheen perinnepäivä lauantaina 17.8.2024 klo 10-15. Päivän aikana voi tutustua perinnetöihin, tanssiesityksiin, vanhoihin traktoreihin ja koneisiin sekä nauttia erilaisista ruokaherkkuista.

Lisätietoja: Perinnepäivä Hollolassa

Orimattilan kotiseutumuseo.

Siltajuhlat Orimattilassa

Orimattilassa vietetään sunnuntaina 18.8.2024 klo 15-18 Siltajuhlia Tönnön museosillalla. Ohjelmassa on yhteislaulua, hevoskengänheittoa ja muuta mukavaa tekemistä. Tapahtumassa on myös kahvio ja grilli.

Lisätietoja: Siltajuhlat Orimattilassa

Orimattilan siltajuhlat.

Live-musiikkitapahtuma: Freeband goes to sixties Orimattilassa

Orimattilan Niinikoskella järjestetään lauantaina 17.8.2024 klo 18-23 live-musiikkitapahtuma “Freeband goes to sixties”. Tapahtuma tarjoaa 60-luvun musiikkia ja tanssia, ja illan aikana on myös puffetti ja makkaramyynti.

Liput 10 €. Lisätietoja: Freeband goes to sixties

Live-musiikkitapahtuma: Freeband goes to sixties Orimattilassa 2024
Live-musiikkitapahtuma: Freeband goes to sixties Orimattilassa 2024

Iitin kesädisco – Lyöttilän seurantalolla

Iitin Lyöttilän seurantalolla järjestetään kesädisco, joka tarjoaa hauskaa ja rentoa iltaa discomusiikin parissa.

Lisätietoja: Iitin kesädisco

Iitin kesädisco 2024
Iitin kesädisco 2024

Hartolan 30-vuotis eräilta

Koko perheen tapahtuma metsän keskellä, jossa voi nauttia rosvopaistista, muurinpohjaletuista, rakovalkeista, harmonikkamusiikista ja eräpubin antimista. Lapsille on tarjolla talutusratsastusta, luontopolku ja muutakin tekemistä. Tapahtuma järjestetään nyt 30. kerran ja tunnelma on aivan omanlaisensa. Tulethan sinäkin mukaan!

Lauantaina 17.8.2024 alkaen klo 17.00 osoitteessa Lepsalantie 675, 19540 Hartola.

Lisätietoja

Hartolan eräilta.

Joutsan markkinat

Joutsan markkinat järjestetään lauantaina 17.8.2024 klo 9-14. Markkinat ovat perinteinen tapahtuma, jossa on tarjolla paikallisten tuotteita, käsitöitä, ruokaa ja viihdettä. Tapahtuma houkuttelee kävijöitä läheltä ja kaukaa, ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua Joutsan alueen tarjontaan.

Lisätietoja: Joutsan markkinat

Joutsan markkinat.

Tämä viikonloppu tarjoaa siis lukuisia mahdollisuuksia nauttia monipuolisista tapahtumista ja elämyksistä Päijät-Hämeessä. Lähde mukaan kokemaan ja nauttimaan!

Kärkölä – Tule hakemaan taidetta ILMAISEKSI kotiin!

Huovilan puiston (Museontie 17, Kärkölä) Kauppamakasiinin yläkerrassa on ollut viimeiset kaksi vuotta Lavanmäen lavastajan, ITE-taiteilija Seija Hakalan 63 installaatiota -näyttely. Huovilan kesäkausi on lopuillaan ja näyttelykin sulkeutuu.
Tulevana viikonloppuna 17.-18.8.2024 on mahdollista tulla hakemaan maksutta tavaraa, jotka kuuluvat Seija Hakalan 63 installaatioon. Näyttely sisältää muun muassa nukkeja, vaatteita ja monia muita esineitä. Molempina päivinä, sekä lauantaina että sunnuntaina näyttely on auki klo 11-17 ja sinä aikana on mahdollista käydä etsimässä itselleen mieluisaa kotiin vietävää. Tervetuloa sankoin joukoin paikalle!

Lisätietoa

Lahden moottoripyörämuseolla ja Acella tapahtuu –
Mato Valtonen 50 vuotta rokkia

17.8.2024 lauantaina klo 19.00.

Lavalle nousee Madon lisäksi kavereita Cowboyseista, Sleeppareista mm. Saku Kuosmanen, Dave Lindholm ja Mauri Sumen ym.
Mukana myös alkuperäiset Sleepparit, joista lavalla Timo “ Jäykkä” Järvinen, Nakke Pänttönen, Tapsa Luumi, Devil Virtanen.

Paikalla myös Hate Kinnunen (alkuperäinen Hassisen Koneen rumpali) ja Sleeppyjen pitkäaikainen rumpali.

Tapahtuman juontaa Hännisen Jone Kova Kone.

Luvassa on 29 biisin pitkä setti.

Tapahtumaan myydään 1900 lippua ja 230 VIP lippua. VIP liput ovat loppuunmyyty, joten vielä kerkeät hankkimaan omasi nyt!

Liput voit hankkia Ace Cafe Lahden kassalta tai TÄSTÄ

Lahden moottoripyörä museolla ja Acella tapahtuu
Mato Valtonen 50 vuotta rokkia.
Lahden moottoripyörä museolla ja Acella tapahtuu Mato Valtonen 50 vuotta rokkia.

Nastolan Immilän Myllyjazzit: Kati Riikonen ja Myllyjazz Orkesteri

Useissa laulukilpailuissa menestynyt Kati Riikonen tunnetaan oman ison tanssiorkesterinsa kaunisäänisenä solistina sekä jazzyhtyeestä Kate and The Moonlight. Tällä kertaa ison torvisektion sijaan haetaan herkkää ja svengaavaa tunnelmaa jazzviulisti Leena Suhosen tähdittämän orkesterin kanssa. Odotettavissa on jazzstandardeja sekä ikivihreitä kotimaisia säveliä.

Lipunmyynti avataan tuntia ennen konsertin alkua. Liput 10 € aikuiset ja 5 € lapset. Tervetuloa nauttimaan sävelistä ja svengistä Immilän kauniiseen luontomaisemaan!

Lisätietoja

Nastolan Immilän Myllyjazzit: Kati Riikonen ja Myllyjazz Orkesteri
Nastolan Immilän Myllyjazzit: Kati Riikonen ja Myllyjazz Orkesteri

Lahden uutiset – Karri Sakara

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
URL has been copied successfully!