Nuorten hyvinvointi keskipisteessä päihteettömässä Suomirock-tapahtumassa Padasjoella tänään

Anton Äikäs Duo. Auttoisten maatalolla.

Manserokkia Maatalolla: Auttoisten kylätalolla rokataan tänään.

Olemme Tamperelainen ukki ja mummi -pariskunta (Stephen Baxter ja Jaana Ahonen), ja omistamme vapaa-ajan asunnon Padasjoella Auttoisten kylässä. Meille nuorten hyvinvointi on tärkeä ja ajankohtainen asia. Muistamme hyvin, kuinka omat nyt jo aikuiset poikamme manasivat musiikkitapahtumien ikärajoja. Padasjoella olemme seuranneet paikallisia tapahtumia pitkään, ja olemme huomanneet, että alaikäisille sallitut tapahtumat ovat pääasiassa suunnattu varsin nuorille, lähinnä alakouluikäisille.

Suomirockia kaikille ikäryhmille

Tästä syystä päätimme järjestää päihteettömän, ikärajattoman Suomirockin iltapäivän. Esiintyjänä toimii tamperelaisen Kormus-yhtyeen solisti ja rumpali, eli Anton Äikäs Duo. Tapahtuma pidetään lauantaina 20. heinäkuuta 2024 klo 14-16 Auttoisten Maatalolla, osoitteessa Rouvilantie 4, 17610 Auttoinen. Lippujen hinta on 15 euroa, ja alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Taustalla Idea Suomirockin Edistämisestä

“Manserokkia maatalolla” on uusi tapahtuma, joka tuo Suomirockin Auttoisten maatalolle lauantaina 20.7. Tapahtuman idea syntyi halusta täydentää Padasjoen ja ympäristökuntien tapahtumatarjontaa. “Paikallisissa tapahtumissa on ollut vähän rockmusiikkia. Tampere on Suomirockin pääkaupunki, joten meidän Tamperelaisten tehtävä on jakaa tätä hyvää”, kertoo Jaana Ahonen, joka on tuore kyläyhdistyksen jäsen ja viettää vapaa-aikaa Auttoisilla.

Ikärajaton tapahtuma kaikille

“Padasjoen Sanomissa Arrakosken kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hanna Särkiö kehotti ottamaan nuorten toiveet huomioon. Tämä tapahtuma on ikärajaton, sillä Suomirock kuuluu kaikille, ei vain täysi-ikäisille”, Ahonen lisää. Alun perin suunnitelmissa oli Kormus-yhtyeen esiintyminen ja laajempi festivaalimeininki, mutta lopulta päätettiin järjestää intiimimpi duo-keikka.

Anton Äikäs ja Kormus-yhtye

Tamperelainen Anton Äikäs aloitti muusikon uransa teinipoikana Rockwalli-yhtyeessä 2010-luvun alussa. Tuolloin alaikäisistä pojista koostunut bändi kiersi laajasti ympäri Suomen baareja ja festivaaleja. Vuonna 2013 Äikäs ja rumpali Kari Luomaharju perustivat Kormus-yhtyeen. Yhtye on kiertänyt Suomea jo yli 10 vuotta, tehden yli 700 keikkaa ja julkaisten viisi pitkäsoittoa, neljä EP:tä ja 30 singleä.

Keikkojen välissä Äikäs esiintyy myös trubaduurina ja duona. Padasjoelle hän saapuu luottomuusikkonsa Luomaharjun kanssa viihdyttämään yleisöä Suomirockin klassikoilla. Duon ohjelmistossa kuullaan kappaleita muun muassa Eppu Normaalilta, Juicelta, Uniklubilta sekä satunnaisia Äikkään omia kappaleita.

Lahden uutiset – Karri Sakara

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
URL has been copied successfully!