Kärkölässä kartoitetaan pyöräteitä mobiilipelin avulla

Crowdsorsa: Kärkölä. Pyöräile ja tienaa rahaa mobiilisovelluksella Kärkölässä.

Kärkölän kunta hyödyntää uudenlaista lähestymistapaa pyöräteiden kuntokartoituksessa Crowdsorsa-mobiilipelin avulla. Paikalliset asukkaat voivat tienata rahaa keräämällä virtuaalisia marjoja ja hedelmiä pyöräillessään ja kuvatessaan kevyen liikenteen väyliä.

Kartoitustapahtuma

Tapahtuma käynnistyy lauantaina 6. heinäkuuta kello 10 säävarauksella. Osallistuminen on helppoa: tarvitaan vain älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi liittyä mukaan.

Mobiilipeli käytössä

Crowdsorsa-sovellus tekee kartoituksesta hauskan ja palkitsevan. Kärkölän pyörätiet on täytetty virtuaalisilla marjoilla ja hedelmillä, jotka ovat rahanarvoisia. Pelaajat keräävät näitä nauhoittamalla videota pyöräillessään, ja kerättyjen marjojen arvo voi nousta jopa yli kolmeen euroon kilometriä kohden. Osallistujien ansaitsemat rahat maksetaan suoraan heidän pankkitileilleen.

“Peli päättyy, kun koko Kärkölän pyörätieverkko on kartoitettu. Tämä on loistava mahdollisuus kuntalaisille ulkoilla ja tienata samalla jopa parikymmentä euroa tunnissa,” kertoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Analyysityö ja datan hyödyntäminen

Osallistujien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, jonka jälkeen konenäkömalli analysoi pyöräteiden päällystevauriot ja liikennemerkit. Näin kunta saa arvokasta ja tarkkaa tietoa, joka auttaa päätöksenteossa ja budjetin kohdentamisessa.

“Kartoituksella saadaan ajantasaista tietoa omaisuudenhallinnan ja budjetoinnin tueksi,” toteaa Kärkölän kunnan tekninen johtaja Emilia Lehikoinen.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on Tamperelainen startup-yritys, jonka innovatiivinen konsepti on käytössä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Britanniassa. Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty datankeruun ja mikrotöiden joukkoistamiseksi kuntalaisille. Pelin avulla on kartoitettu nopeasti katuja, pyöräteitä, kaivonkansia ja puistonpenkkejä.

Tule mukaan kartoitustapahtumaan ja koe, miten voit vaikuttaa oman kuntasi hyvinvointiin samalla ansaiten rahaa!

Lahden uutiset – Karri Sakara

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
URL has been copied successfully!