{

Kevätsiivous: Tee se itse tai tilaa palveluna

Kevät siivous ei nappaa?

Kevätsiivous on jälleen ajankohtaista, kun pitkän ja pimeän talven jälkeen koti halutaan valmistella tulevaan kesään. Tarvitseeko kotia kuitenkaan siivota lattiasta kattoon vain siksi, että aurinko paistaa?

Ei välttämättä, kertoo siivousalan ammattilainen. Kevätsiivouksen ei tarvitse poiketa merkittävästi kodin viikoittaisesta perussiivouksesta.

“Yhden suururakan sijaan suosittelemme siivoamaan usein, mutta pieniä määriä kerrallaan. Näin hommasta ei tule liian valtava savotta ja lika on helpompi puhdistaa, kun se ei pääse pinttymään. Jos haluat toteuttaa keväällä suursiivouksen, jaa se pienempiin osiin. Pese ikkunat yhtenä päivänä ja kodin pinnat toisena”, neuvoo asiantuntija.

Perusteellisempi kevätsiivous?

Kevätsiivous ei välttämättä tarkoita sitä, että kodin jokainen nurkka pitää pyyhkiä tai vessan kaakelit hinkata puhtaiksi. Jos kuitenkin haluaa ottaa keväällä astetta perusteellisemman otteen, kannattaa esimerkiksi verhot ja muut kodin tekstiilit tuulettaa tai pestä sekä viemärit puhdistaa talven jäljiltä. Asiantuntijat suosittelevat myös pyyhkimään ja pesemään paikkoja, joita ei niin usein puhdista, kuten valaisimet, ilmanvaihtoventtiilit, jääkaapin, roskakaapin, uunin ja liesituulettimen.

Kevätsiivouksessa huomioitavaa

“On muutamia asioita, joita ammattilaiset kannustavat laittamaan kuntoon kodissa keväällä. Suosittelemme ikkunoiden pesua, sillä talven lumi- ja räntäsateet sekä kura ovat usein lianneet ne, eikä auringonvalo pääse paistamaan niistä läpi kunnolla”, muistuttaa asiantuntija. Huonekasvit keräävät pölyä, joten nekin voi hellästi puhdistaa osana siivousta. Mattojen pesu keväisin raikastaa kotia ja säiden lämmetessä matot kuivuvat ulkona näppärästi.

Muista myös nämä: puhdista desinfiointiaineella mm. kaukosäätimet, näppäimistö, hiiri, ovipuhelin, ovenkahvat, katkaisijat, kännykkä, yms. mitä harvemmin tulee puhdistettua.

Siivouspalvelu: avuksi kiireeseen

Jos et jaksa tai itse siivoaminen ei kiinnosta, kannattaa harkita siivousalan yrityksen käyttöä. Säännöllinen kotisiivous edistää kodin siisteyttä ja järjestystä sekä parantaa sisäilmaa. Siivouspalvelua voidaan käyttää joko kertaluontoisesti tai säännöllisesti.

Kenelle kotisiivouspalvelu sopii?

Kotisiivouspalvelu on mahdollista saada jokaiseen kotiin, riippumatta talouden koosta. Usein siivousapua pyydetään silloin, kun arjen keskellä tuntuu siltä, että siivous vie kaikki voimavarat. Vapaa-ajasta tahdotaan nauttia muutenkin kuin siivousliina tai imuri kädessä.

Suurin osa kotisiivouksista on ylläpitosiivouksia, joiden tarkoituksena on säilyttää kodin yleinen siisteys ja puhtaus. Ylläpitosiivoukseen voi kuulua esimerkiksi pintojen ja pölyjen pyyhkiminen sekä lattian ja mattojen imurointi.

Laadukasta ja luotettavaa siivouspalvelua tarjoavat yritykset Lahdessa:

Siivouspalvelu Tiina Vidgren:

Laadukasta ja luotettavaa siivouspalvelua jo 25 vuoden ajan.

Tilaukset ja asiakaspalvelu
0505235232
asiakaspalvelu@siivouspalveluvidgren.fi

Kotisivut

Suomen Laatupuhdistus Oy:

Suomen Laatupuhdistus Oy on ikkunoiden ja muiden lasipintojen pesuun erikoistunut yritys, joka palvelee puhtaita ikkunoita kaipaavia asiakkaita ympäri Suomen.

Tilaukset ja asiakaspalvelu

 0500130321

pekka.paarma@slpoy.fi paivi.paarma@slpoy.fi

Kotisivut

Kotisiivous ja lemmikit

Jos kotona asuu myös lemmikkejä on tästä syytä mainita siivousta tilattaessa. Näin taataan lemmikkien turvallisuus siivouksen aikana ja tiedostetaan lemmikeistä mahdollisesti koituva lisäsiivouksen tarve.

Kevätsiivous voi olla vaivatonta, kun sen toteuttaa pieninä palasina ja tarvittaessa hyödyntää ammattilaisten apua. Kukin voi valita itselleen sopivan tavan pitää kotinsa puhtaana ja viihtyisänä kevään koittaessa.

Lahden uutiset – Karri Sakara

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram