{

Operaatio Hiekkamyrsky valtaa Lahden keskustan tänä viikonloppuna 26 – 29.4.2024

Hiekkamyrsky Lahti 2024. Kuva: Lahden kaupunki.

Kesä lähestyy ja kaupunki valmistautuu siirtymään talvihorrokseltaan kevääseen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että on aika tehdä tilaa hiekalle, joka on koko talven varjellut teitä ja katujen turvallisuutta liukkaudelta. Operaatio Hiekkamyrsky on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen.

Kuten kaikki suunnitelmat, myös tämäkin muuttui. Viime viikonlopun suunnitelma oli aloittaa operaatio Hiekkamyrsky mutta toteuttamisesta jouduttiin siirtämään eteenpäin, sillä yllättävä “operaatio” lumimyrsky otti koko Suomen haltuunsa. Mutta nyt, tänä viikonloppuna 26.-29.4.2024, Lahden kaupunki valmistautuu vihdoin puhdistamaan ydinkeskustan hiekoitushiekat ja pesemään kadut, pysäköintipaikat, keskikorokkeet ja kevytväylät.

Laaja Operaatio

Hiekkamyrsky-operaatio ulottuu laajalle alueelle Lahden keskustassa. Tarkemmat aluerajaukset ja aikataulut löydät artikkelissa olevalta kartalta, joka auttaa sinua suunnittelemaan liikkumisesi viikonlopun aikana.

Autojen Siirto

Jos sinulla on auto, joka normaalisti parkkeerataan kadulle tai johonkin muuhun keskustan alueelle, huomioi seuraava: puhdistettavalle alueelle asennetaan siirtokehotusmerkkejä noin 2–3 vuorokautta ennen kaupungin puhdistustyön alkua. On erittäin tärkeää, että noudatat näitä ohjeita, sillä autot, jotka ovat siirtokehotuksesta huolimatta jääneet paikoilleen, tullaan siirtämään kauppatorille. Auton omistajalle tästä aiheutuvat kulut ovat 130 euroa. Siirtokehotukset ovat voimassa, kunnes kaupunki on poistanut siirtokehotusmerkit.

Asukkaiden Etu

Kaupunki haluaa helpottaa asukkaidensa arkea ja siksi tarjoaa ilmaisen vaihtoehdon auton säilytykselle operaatio Hiekkamyrskyn ajaksi. Toriparkki on maksutta käytössä torstaista 25.4. klo 19 maanantaihin 29.4 klo 9. Muista kuitenkin, että jos käytät pysäköintisovellusta, tulee automaattinen kamerapysäköinti laittaa pois päältä, jotta pysäköinnistä ei veloiteta. Sovelluksen kautta veloitettuja maksuja ei palauteta.

Joten muistakaa, kaupunkilaiset, että operaatio Hiekkamyrsky on nyt täällä, ja yhteistyöllä voimme varmistaa, että kaupunki siirtyy kevääseen turvallisesti ja sujuvasti.

Lahden uutiset – Karri Sakara

Kuva: Lahden kaupunki

Lahden uutisten Whatsapp kanava.

Tilaa ja ota seurantaan Lahden uutisten Whatsapp kanava ILMAISEKSI! Alueelliset uutisjutut suoraan puhelimeesi. Kutsu myös sukulaiset, tuttavat ja kaverit liittymään kanavalle.

Tilaa kanava klikkaamalla puhelimellasi TÄSTÄ!

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram