{

Se yksi Elina: Monitaituri hyvinvoinnin asialla

Elina Vilden Kuva: Niina Töyrylä

Elina Vildén on nimi, joka on alkanut kulkea suusta suuhun, erityisesti niiden keskuudessa, jotka etsivät hyvinvointia ja liikunnan iloa arkeensa. Kesällä 36 vuotta täyttävä Elina on tehnyt vaikuttavan matkan, joka on muovannut hänet monitaitoiseksi hyvinvoinnin ammattilaiseksi.

“Olen opiskellut viisi tutkintoa, joista kaksi liittyy hyvinvointialaan eli hyvinvointivalmentajan ja personal trainerin/elämäntapavalmentajan tutkinnot”, Elina kertoo. Tällä hetkellä hän työskentelee sekä yrittäjänä että palkkatyöläisenä, jonglööraten viiden eri työpaikan välillä. Hänen päivänsä täyttyvät yksilövalmennuksista Foreverilla, sekä erilaisten ryhmäliikuntatuntien ja hyvinvointitapahtumien vetämisestä, kuten Eloisa tapahtumista.

Elina Vilden
Kuva: Niina Töyrylä
Elina Vilden Kuva: Niina Töyrylä

Liikuntaan ja valmennukseen Elina päätyi omien elämäntapamuutostensa kautta. “Innostus liikunnan vetämisestä lähti omasta elämäntapamuutoksestani, kun pudotin 14 kiloa painoa ja aloin kiinnostua enemmän terveellisestä ruokavaliosta”, hän selventää.

Ryhmäliikuntatuntien vetämisen Elina aloitti vuonna 2016 keväällä. Aluksi tämä alkoi lähinnä harrastus mielessä, kun hän laittoi somessa ilmoituksen kavereiden etsimisestä porrastreeneihin. Kolmen ensimmäisen vuoden ajan tunnit olivat ilmaisia. Vuonna 2019 Elina joutui suolistoleikkaukseen. Hän ei kuitenkaan halunnut lopettaa treenien vetämistä, mutta koska ei voinut myöskään itse treenata periin kuukauteen, hän alkoi ottamaan niistä pientä maksua. ”Lopulta ryhmäliikunnanohjauksesta tuli työ, kun puskaradio alkoi laulamaan. Olen vetänyt tunteja laidasta laitaan. Kehonhuoltoa, kahvakuulatreeniä, peppu-vatsatunteja, HIIT-treeniä, kiertoharjoittelua, kuminauhajumppaa, villasukkajumppaa, mäkitreeniä, vesijumppaa”, Elina kertoo.

Pienryhmien vetämisen Elina aloitti vuonna 2016. “Pienryhmien vetäminen on todella mielekästä ja kivaa hommaa”, Elina toteaa. Hän korostaa pienryhmien tarjoavan vertaistukea ja syvällisiä keskusteluja, jotka ovat mahdollisia intiimissä ilmapiirissä.

Instagramissa Elina löytyy nimimerkillä @elinavilden ja Facebookista nimellä Se yks Elina. Nimen taustalla on hauska tarina siitä, kuinka hänet tunnetaan monissa keskusteluissa ja tapahtumissa, mutta moni ei tunne hänen sukunimeään. “Se yks Elina” on nimi, joka on jäänyt elämään ja joka kuvaa Elinaa, jonka tunnistaa intohimostaan liikuntaan ja hyvinvointiin.

Elämän suuret intohimot ulottuvat kuitenkin paljon liikunnan ja hyvinvoinnin ulkopuolelle. Elina rakastaa luovaa työtä ja unelmoi siitä, että voisi yhdistää sen hyvinvointialaan. Hän haluaa auttaa ihmisiä voimaan paremmin sekä henkisesti että fyysisesti, matkustella ja nähdä maailmaa sekä auttaa läheisiään taloudellisesti.

Erityisesti erilaisista suolistovaivoista kärsivien ihmisten auttaminen on Elinalle tärkeää. Hän tietää omien kokemuksiensa kautta, että suolistovaivat ja niiden kanssa eläminen ei ole helppoa.  ”Vie aikaa ja vaatii paljon kärsivällisyyttä, jotta suolistovaivoja saa parempaan suuntaan, pääsee kivuista, on terveempi. Itselläkin edelleen matka kesken.”, Elina toteaa.

Millaisia haaveita Elinalla on vielä tulevaisuuden suhteen? “Haaveilen, että saisin tehdä työtä, mikä ei tunnu työltä ja voisi vielä menestyäkin siinä.”, Elina paljastaa.

Hänen tarinansa on inspiroiva osoitus siitä, miten omat intohimot ja kokemukset voivat ohjata meitä kohti merkityksellistä ja täyttä elämää.


Lahden uutiset – Karri Sakara

Kuvat: Niina Töyrylä

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram