Ve­si­jär­ven jää­rei­til­le luis­te­le­maan ja kä­ve­le­mään

Vesijärven luistelureitti on kaikille luistelijoille yhteinen, niin perheen pienimmille kuin myös potkukelkkailijoille.

Vesijärven jäällä avautuu pian luistelureitti yhdessä erillisen kävelyreitin kanssa. Vaikka auraus- ja viimeistelytyöt ovat vielä kesken, rohkeimmat voivat jo käydä testaamassa reittejä varoen. Jää- ja rantautumisreitit ovat suunniteltu asukkaiden toiveiden pohjalta osallistuvan budjetoinnin kautta. Lisäksi asukastoiveiden perusteella on mahdollista saada maksutta retkiluistimia ja potkukelkkoja Lahden Nosturista keskiviikosta alkaen. Liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas kertoo, että Vesijärven luistelureitti on tarkoitettu kaikille luistelijoille, niin lapsille kuin potkukelkkailijoillekin. Kävelyreitti kulkee luistelureitin vierellä, ja siellä on mahdollista myös pyöräillä.

Ahokas korostaa, että luistelurauhaa tulisi noudattaa samalla tavoin kuin ladulla, ja jokaiselle tulisi antaa tilaa omien taitojensa mukaan. Reitit tullaan pitämään kunnossa ja tarvittaessa aurattuna päivittäin, ja huoltotyöt merkitään kylteillä reittien lähtöpäässä. Huoltoaikana liikkumiseen tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Luistelijoille Ahokas muistuttaa, että luonnonjää on aina epätasaisempaa kuin keinotekoisesti jäähdytetty luistelukenttä. Urakoitsijalla on kuitenkin käytössään jäähöylä, jolla luonnonjään pintaa tasataan. Ajoittain ja sopivissa sääolosuhteissa jään pintaa kunnostetaan myös pumpaamalla vettä järvestä ja antamalla sen jäätyä. Tällöin luistelureitti on suljettu pidempään, ja luistelijoiden suositellaan siirtyvän kävelyreitille.

Jääreittiä ylläpidetään noin kaksi kuukautta ostopalveluna, ja hankkeeseen on saatu 5000 euroa osallistuvan budjetoinnin kautta. Enemmistö kustannuksista katetaan liikuntapalveluiden budjetista.

Keskiviikosta 31.1. alkaen Lahden Nosturista on mahdollista lainata retkiluistimia aikuisten kokoon ja potkukelkkoja ravintolan aukioloaikoina maksutta. Lisätietoja ja käytännön ohjeita löytyy Nosturin verkkosivuilta.

Ravintola Lokin allasalueella on edelleen avoinna yleisöluistelu- ja tapahtuma-alue.

Vesijärven luistelureitin ajankohtainen kunto ja käyttökelpoisuus voi tarkistaa LahtiSkate-palvelusta maanantaista 29.1.2024 alkaen. Palvelussa on ajantasainen tieto Lahden kaikista luistelukentistä ja kaukaloista, joista kaupungin liikuntapalvelut vastaa.

Lahden uutiset – Karri Sakara

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
URL has been copied successfully!