Pikkulapsi katosi Lahden Saksalan päiväkodista


Lahdessa tapahtui pikkulapsen katoaminen viime torstaina 23. marraskuuta, jossa viisivuotias Luca katosi Saksalan päiväkodista. Äiti sai päiväkodista tekstiviestin kadonneeesta pojasta ja lähti heti etsimään poikaansa. Poliisi oli jo aloittanut etsinnät, ja päiväkodin henkilökunta osallistui myös. Luca löydettiin ystäväperheen luota, minne hänet oli saattanut sivullinen nainen Kilpiäisissä.

Luca oli lähtenyt päiväkodista kävellen ja päätyi linja-autopysäkille, josta hän nousi linja-autoon Kilpiäisiin suunnaten. Äiti arvioi Lucan kävelleen reilut kaksi kilometriä ennen pysäkille päätymistään. Luca kertoi haluavansa hoitaa ystäväperheen vauvaa ja oli suuttunut siitä, ei saa olla enää ulkona päiväkodissa. Äiti oli yhteyttä paikalliseen liikennöitsijään (LSL) kysyäkseen, että oliko samalta pysäkiltä noussut muita matkustajia saman aikaan kuin Luca.

Kuvaus katoamisesta päiväkodin pihasta ja siitä, miten Luca pääsi pihasta pois, on vielä selvittelyn alla. Päiväkodin johtaja Petri Salminen kertoo, että tilanne käydään läpi kaikkien osallisten kanssa, ja huolehditaan katoamistilanteeseen liittyvästä jälkihoidosta. Kaupungin mukaan varhaiskasvatuspalveluissa ja jokaisessa päiväkodissa on kriisisuunnitelma, jota noudatettiin etsinnöissä.

Luca ei osannut pelätä eikä hänelle jäänyt siitä huonoa kokemusta. Äiti toivoo, että tämä herättää ihmisiä kiinnittämään kaiken huomion yksin kulkeviin pieniin lapsiin ja pitämään heistä huolta. Hänellä on myös palaveri päiväkodin kanssa, ja hän aikoo vaihtaa Lucan toiseen päiväkotiin.

Tämä oli äidille viimeinen pisara, sillä päiväkodista on liikaa huonoja kokemuksia.

Tapahtuma herättää keskustelua siitä, miten päiväkotien turvallisuutta voidaan parantaa ja miten vastaavalta tilanteilta voitaisiin jatkossa välttyä.

Lahden uutiset – Karri Sakara

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
URL has been copied successfully!