{

Lahden seudulla susi havaintoja

Susi. Kuvituskuva. Kuva: Wikipedia

Lahden alueella on raportoitu mahdollisista sudenhavainnoista lauantaina aamulla ja aamupäivällä. Suden epäillään liikkuneen Hollolan Soramäen ja Lahden Jalkarannan alueilla, ja poliisi on saanut aiheesta ilmoituksia.

Kimmo Salo, Lahden seudun riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilö, on havainnut sosiaalisessa mediassa viestejä ja kuvia väitetystä sudesta Jalkarannassa. Salon mukaan kuvan perusteella näyttää siltä, että kyseessä on susi, mutta yhdistyksellä ei ole täyttä varmuutta asiasta.

Salon mukaan uusia havaintoja ei ole tullut yhdistyksen tietoon aamun jälkeen, eikä viranomaistoimia ole vielä aloitettu. On arvioitu, että susi on siirtynyt asutusalueilta kauemmas maastoon.

– Ilmeisesti susi on kulkenut Tiirismaan suuntaan tai minne sitten onkin mennyt, Salo kommentoi.

Lahden seudun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Lasse Perttola mainitsee, että tällä viikolla on tehty aiemmin havaintoja samasta sudesta Hollolan suunnalla ilta-aikaan.

– Todennäköisesti kyseessä on sama yksilö.

Perttolan mukaan Lahden seudulla tehdään muutamia susihavaintoja vuosittain, ja hän korostaa, että suden kohtaaminen ei yleensä ole ihmiselle vaarallista, sillä eläin väistää ihmistä havaitessaan tämän.

– On tärkeää pitää ääntä.

Susihavainnoista voi ilmoittaa Lahden seudun riistayhdistyksen toiminnanohjaajalle tai petoyhdyshenkilöille.

Lahden uutiset – Karri Sakara

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram