{

Mitä sinä toivot Lahden keskustalta tulevaisuudessa? Vaikuta ja osallistu kyselyyn

Kes­kus­ta­vi­sio

Tunnetaanko Lahden keskusta tulevaisuudessa maailmanluokan tapahtumista, urbaanista taiteesta, vihreistä keitaista vai jostain aivan muusta? Vuoteen 2040 tähtäävän keskustavision tavoitteena on luoda Lahteen rohkea ja ennakkoluuloton suunnitelma keskustan kehittämiseksi. Osallistu keskustavision työstöön!

Lahden kaupunki tekee keskustavisiota vuodelle 2040 yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

Vastaamalla tässä jutussa alapuolella olevasta osallistu kyselyyn linkistä, voit antaa suuntaa keskustavisiotyölle ja kertoa myös omia ideoitasi Lahden keskusta tulevaisuudesta ja kehityksestä.

Osal­lis­tu kes­kus­ta­vi­sion työs­töön verk­ko­ky­se­lyl­lä

Tässä äänestyksessä pääset kertomaan, mitä sinä toivot tulevaisuuden keskustalta. Äänestyksen ehdotukset ovat lahtelaisten ideoita, joita on kerätty syksyllä 2023 asukkaille järjestetyissä työpajoissa.

Osallistu äänestykseen ja anna suuntaa keskustavisiotyölle. Eniten kannatusta saaneet ideat otetaan mukaan, kun keskustavisiota kehitetään yhdessä eteenpäin. Jos jokin ehdotus puuttuu listalta, voit ilmoittaa oman ideasi mukaan tässä äänestyksessä.

Mi­tä lap­set ajat­te­le­vat tu­le­vai­suu­den kes­kus­tas­ta?

Katso Lahtelaisen tubettajakaksikon Elinan ja Sofian videolta, mitä Lahtelaiset lapset ja nuoret ajattelevat Lahdesta ja Lahden keskustan tulevaisuudesta. Videolla lapset kertovat muun muassa millasia tapahtumia Lahdessa voisi olla lapsille ja mikä Lahdessa on parasta tällä hetkellä.

Keskustavisio 2040 kuvaa Lahden keskustaa tulevaisuudessa

Keskustan kehittämisen tavoitteena on luoda viihtyisä, eläväinen ja houkutteleva keskusta asukkaille, yrityksille ja Lahdessa vieraileville. Viihtyisä keskusta lisää elinvoimaa, kutsuu ihmisiä keskustan tapahtumiin ja liikkeisiin sekä houkuttelee Lahteen uusia asukkaita.

Vuoteen 2040 tähtäävä Keskustavisio näyttää, mihin suuntaan keskusta kasvaa ja miten kiinnostavat kulttuurikohteet, liikkeet, viheralueet ja muut keskustan helmet muuttavat sitä, miten liikumme ja asioimme keskustassa.

Tavoittelemme rohkeaa, ennakkoluulotonta ja pitkälle tulevaisuuteen katsovaa keskustavisiota. Hyvä keskustavisio on sekä kunnianhimoinen että toteutuskelpoinen tavoitekuva tulevaisuuden keskustasta.

Uskomme, että viihtyisä ja eläväinen kaupunkikeskusta syntyy parhaiten yhdessä tekemällä. Siksi teemme visiota yhdessä kaikkien kaupunkilaisten ja keskustan alueen toimijoiden kanssa.

Millainen on tulevaisuuden keskusta?

Mieti, että olet keskustassa kahdenkymmenen vuoden kuluttua. Mitä näet ympärilläsi? Mitä keskustassa tapahtuu, miltä se kuulostaa ja tuntuu? Mikä tekee keskustasta eläväisen ja viihtyisän?

Lahden näköinen visio ei synny ilman Lahtelaisia…

Keskustavisio suunnitellaan yhdessä Lahden asukkaiden, opiskelijoiden, kiinteistönomistajien ja yrittäjien kanssa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan kehittämistyöhön! Jaa ajatuksesi ja rohkeat ideasi kanssamme syksyn aikana järjestettävissä asukastyöpajoissa.

Verkkoäänestyksessä pääset kertomaan, mitä sinä toivot tulevaisuuden keskustalta. Äänestyksen ehdotukset ovat lahtelaisten ideoita, joita on kerätty syksyllä 2023 asukkaille järjestetyissä työpajoissa.

Osallistu äänestykseen ja anna suuntaa keskustavisiotyölle. Eniten kannatusta saaneet ideat otetaan mukaan, kun keskustavisiota kehitetään yhdessä eteenpäin. Jos jokin ehdotus puuttuu listalta, voit ilmoittaa oman ideasi mukaan tässä äänestyksessä.

Lähde: Lahti.fi

Lahden uutiset – Karri Sakara

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram