{

Lahden Kau­pun­ki val­voo aluei­den lu­va­ton­ta käyt­töä – tar­kis­ta oman tont­ti­si ra­jat

Kaupunki valvoo tehostetusti yleisten alueiden luvatonta käyttöä. Tiesithän, että trampoliinit, peräkärryt ja piharakennukset pitää säilyttää oman tontin rajojen sisäpuolella. Tontin rajat on helppo tarkistaa karttapalvelusta.

Omakotitalojen ja taloyhtiöiden tulee varmistaa, että tontille pystytetyt tilapäiset ja pysyvät rakenteet ovat tontin rajojen sisäpuolella. Omaa tonttia ei saa laajentaa tonttirajan yli esimerkiksi kaatamalla puita tai leikkaamalla puistoalueen nurmikkoa.

Tonttirajojen ylityksiä valvotaan muiden maastokäyntien yhteydessä. Kaupunki puuttuu erityisesti siihen, jos tonttien rajojen ulkopuolelle on rakennettu katoksia, leikkimökkejä ja vajoja tai niiden ulkopuolella säilytetään tavaraa.

Tontin omistajalle lähetetään kirje, jossa kehotetaan siivoamaan yleinen alue ja purkamaan rakennelmat. Jos omistaja ei korjaa tilannetta, saattaa siitä seurata tarkastusmaksuja.

Yleisillä katu- tai viheralueilla olevat rakennukset ja tavarat haittaavat alueen kunnossapitoa. Ne saattavat olla lumenaurauksen tiellä tai estää metsän ja puiston hoitotöitä.

Puutarhajätettä ei saa viedä omasta pihasta puistoihin ja metsiin. Oikea paikka puutarhajätteelle on lajitteluasemalla. Puutarhajätteen oikealla käsittelyllä voidaan ehkäistä vieraslajien leviämistä puutarhojen ulkopuolelle ja ylläpitää yleisten alueiden viihtyisyyttä.

Tarkista oman tontin raja karttapalvelusta

Oman tontin rajan voi tarkistaa Lahden karttapalvelusta. Valitse kartan 2D-tasoksi maastokartta. Lahti-Piste voi myös auttaa tonttirajojen tarkistamisessa. Linkki karttapalveluun.

Lahden uutiset – Karri Sakara

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram