{

Toni Nieminen keskellä huutoriitaa Lahden torilla – Näin hurja tilanne eteni

Toni Niemisen hevoskärryajelusta syntyi ilmiriita Lahden torilla.

Lahden torilla tapahtui lauantaina aamupäivästä välikohtaus, joka herätti paikallisten torikävijöiden huomion Street food -tapahtuman aikana. Tori-isäntä Timo Arasola käski hevoskärryajelua tarjoavaa yritystä ja sen työntekijöitä poistumaan hevoskärryjen kanssa torilta. Näihin työntekijöihin lukeutui myös ex-mäkikotka Toni Nieminen.

Tähän ei kuitenkaan samantien suostuttu, minkä vuoksi erimielisyys eskaloitui huutoriidaksi Lahden torilla.

Nieminen kirjoitti aiheesta tulikivenkatkuisen Instagram-päivityksen, jossa hän kiittelee asiakkaitaan, mutta antaa tori-isännälle pyyhkeitä.

– Kiitosta sen sijaan kohtaamisesta ei ansaitse torivalvoja. Ilmoitti meille poistavansa meidät paikalta. Kaupungin alueelle saisimme kuulemma mennä, mutta hänen alueelleen meillä ei ole mitään asiaa, Nieminen kirjoittaa.

– Siirryimme jalkakäytävän puolelle ja siinä vaiheessa tämä hyvän tahdon lähettiläs soitti jo poliiseja paikalle, koska häiritsemme ihmisiä, liikennettä ja kulkua hänen torilleen.

– Tiedusteluuni mikä asiassa on ongelma, olemmehan olleet kyseisen tapahtuman mukana ongelmitta monissa kaupungeissa ja paikoissa ennenkin. Sain vastaukseksi kysymyksen: haluanko hänen tulevan paskalle omaan pihaani? Toivotin kaverin tervetulleeksi, jos kokee sen tarpeelliseksi ja se edes vähän helpottaa hänen oloaan, Nieminen jyrisi.

Toni Nieminen oli paikalla lauantaina, kun Lahden torilla syttyi huutoriita. Kuva: Iltalehti

Vääntöä jo aiemmin

Iltalehti tavoitti tori-isäntä Timo Arasolan kertomaan tilanteesta. Hänen mukaansa hevoskärryajelua järjestävä yrittäjä otti häneen yhteyttä aiemmin samalla viikolla, jolloin asiasta jo käytiin painava keskustelu. Tuolloin Arasola mainitsee kertoneensa yrittäjälle, ettei hevoskärryjen kanssa ole lupaa tulla torille Street Food -tapahtuman aikana.

– Kun yrittäjä soitti minulle, kerroin hallinnoivani aluetta, enkä suostu siihen, että hevoset tulevat torille. Yrittäjä kysyi, miten kaikkialla muualla tämä onnistuu. Kerroin hänelle, että täällä se ei onnistu, Arasola sanoo.

– Tori on määritelty sillä tavalla elintarviketilaksi, ettei sinne voi ruokatapahtuman aikaan ottaa hevosia, lehmiä tai esimerkiksi lampaita. Sanoin yrittäjälle, ettei terveystarkastaja salli sitä, ja kysyin, olivatko he hakeneet terveystarkastajalta lupaa. Vastaus oli ei. Kerroin hänelle, että jos hevosajelua järjestää torin ulkopuolella, se on kaupungin aluetta, jolloin kaupungilta tulee kysyä lupa.

Lauantaina Arasola havaitsi, ettei kieltoa ollut noudatettu. Maassa oli levällään heinää ja olipa sinne pudonnut hevosen lantaakin.

– Toni Nieminen oli ajeluttamassa torilla hevosella asiakkaita. Kysyin häneltä, onko hän yrittäjä. Kun selvisi, ettei hän ole, pyysin häntä soittamaan yrittäjälle. Ilmoitin hänelle suureen ääneen, ettei torille ole tulemista. Toni vastasi, että ”älä mulle keuhkoa”.

Keskustelu äityi kierroksille jo tässä vaiheessa. Kun yrittäjä saatiin paikalle, hevoskärryjä siirrettiin sentilleen torin ulkopuolelle, mikä ei käynyt torivalvojalle. Tuolloin tilanne eskaloitui huutoriidaksi.

– Erikseen kysytään, saako tulla. Kiellän, silti tullaan. Siitä kiistelimme. Siinä torilla oli vieressä ruoanmyyjiä, jotka ovat paikalla 12 kuukautta vuodessa omilla vakiopaikoillaan. Heitä en ala siirtämään minnekään, Arasola puolustaa asiakkaitaan.

Tori-isäntä soitti hätäkeskukseen, josta toivottiin street food -tapahtuman järjestäjän selvittävän asian yrittäjän kanssa. Tapahtumajärjestäjä saatiin paikalle, jolloin tori-isäntä poistui viilentelemään tunteitaan. Kun hän palasi, hevoskärryajelupiste oli siirretty toiselle puolelle Lahden Aleksanterinkatua, kuten alun perin oli esitetty.

Kuultuaan ex-mäkikotkan pahastuneesta somepäivityksestä Arasola naurahtaa.

– Sanoisin, että minulle tämä oli normaali päivä toimistolla. En tiedä, miksi Toni otti tämän herkästi itseensä. Sanoin hänelle yhdessä kohtaa, että ”Toni, nyt oot hiljaa”. Hän katsoi minua silmiin ja ihmetteli varmaan, miksi tunnistan hänet. Kyllä hänet Lahden torilla tunnistetaan.

Iltalehti tavoitti Toni Niemisen, joka kertoi hyväntuulisena, ettei lauantainen välikohtaus ollut jäänyt kaivelemaan mieltä.

– Enköhän mä siinä somepäivityksessä kommentoinut kaiken, mitä tästä on sanottavaa. En mä anna yhden pahanilmanlinnun pilata päivääni missään olosuhteissa, Nieminen naurahtaa Iltalehdelle.

Lahden uutiset – Karri Sakara

Lähde: Iltalehti

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram