{

Energiajätteen lajittelu loppuu Lahden seudulla kerros- ja rivitaloissa – tilalle tulee muovipakkausten keräys

1. elokuuta alkaen Salpakierto järjestää muovijätekeräyksen yli viiden asunnon kiinteistöillä. Samalla energiajäteastiat jäävät pois käytöstä.

Jätteiden lajittelu muuttuu elokuun alusta monessa kodissa Päijät-Hämeessä.

Energiajätteen keräysvelvoite päättyy yli viiden asunnon kiinteistöissä, ja energiajäteastioiden tilalle Salpakierto on jakanut toimialueellaan muovinkeräysastiat. Niihin laitetaan vain muovipakkaukset.

Kuntaomisteisen jätehuoltoyhtiö Salpakierron palvelupäällikön Toni Kranttilan mukaan taloyhtiöiden on hyvä olla kartalla muutoksesta.

– Iso asia on se, että kaikki tieto näistä uusista lajitteluohjeista saataisiin myös asukkaille asti. Isännöitsijöillä on varmasti tässä iso rooli, hän toteaa.

Taloyhtiöiden kannattaa myös irtisanoa energiajätteen keräyspalvelu nykyiseltä palveluntarjoajalta.

Lisää lajittelumahdollisuuksia tulossa vuoden sisään

Tarkoitus on, että ihmiset lajittelevat jatkossa kaikki jätteet. Esimerkiksi energiajätteeseen aiemmin laitettu talouspaperi kuuluu biojätteeseen ja pahvipakkaukset kartonkikeräykseen. Myös lasi ja metalli pitäisi erotella muista jätteistä.

Nykyisin kaikissa taloyhtiöissä ei kuitenkaan ole metallin, lasin ja kartongin keräystä omassa pihassa, jolloin nämä jätteet pitää kiikuttaa erikseen kierrätyspisteisiin.

Palvelupäällikkö Kranttilan mukaan tähän tulee Salpakierron osalta lähiaikoina muutos, sillä yhtiö alkaa kerätä yli viiden asunnon kiinteistöiltä kartonkia lokakuussa 2023 sekä lasia ja metallia tammikuussa 2024.

– Tietysti on hyvä pitää huolta, että jätepisteessä on tilaa näille astioille, Kranttila muistuttaa.

Salpakierron toimialueen kunnat ovat Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila.

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram