{

35-vuotias tappoi ”väärän miehen” rappu­käytävässä – Sai yli kymmenen vuoden tuomion

Taposta tuomittu mies oli ampunut aseella kerrostalon rappukäytävässä ja osunut väärään henkilöön kuolettavasti.

KÄRÄJÄOIKEUS on tuominnut 35-vuotiaan lahtelaisen Olli Aleksi Lehdon kymmenen vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen taposta Lahdessa viime maaliskuussa.

Hänet tuomittiin tapon ohella vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Hän ampui keski-ikäisen päijäthämäläisen miehen hengiltä lahtelaisen kerrostalon rappukäytävässä maaliskuisena aamuyönä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus julisti asiassa ratkaisunsa torstaisen istunnon päätteeksi ja julkisti tuomiolauselman, muttei vielä kokonaista tuomiota perusteluineen.

SYYTTEEN mukaan Lehto syyllistyi tappoon ampuessaan tahallaan laukauksen, jonka tarkoituksena oli tosin osua toiseen paikalla olleeseen mieheen. Luoti osui sen sijaan väärää miestä kuolettavasti vatsan alueelle.

Kaksi miehen seuraavista laukauksista osui kerrostaloasunnon ulko-oveen. Asunnossa oli tapahtumahetkellä sisällä ihmisiä, mutta luodit eivät osuneet heihin.

Mies myönsi oikeudessa syytteen ampuma-aserikoksesta mutta kiisti tapon. Hän vetosi itsepuolustukseen ja katsoi syyllistyneensä enintään hätävarjelun liioitteluna tehtyyn törkeään pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen.

Mies ampui kertomansa mukaan rappukäytävässä sen jälkeen, kun häntä oli ensin sumutettu kaasusumuttimella silmille hänen astuttuaan ulos hissistä. Uhriin osunut luoti oli hänen mukaansa tapaturmainen vahinko.

Kaksi muuta tilanteessa paikalla ollutta miestä käräjäoikeus tuomitsi 35-vuotiaan pääsyytetyn pahoinpitelystä, joka oli tapahtunut hieman ennen ampumista.

Päälle parikymppiset miehet olivat syytteiden mukaan lyöneet 35-vuotiasta miestä kädellä sekä suihkuttaneet kaasua tämän kasvoille. Toisella miehistä oli lisäksi kädessään viidakkoveitsi.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lähde: Helsingin sanomat

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram